top of page

Historien om oss

Ålesund Utleie drifter området og leier ut leiligheter ved tidligere Prinsen Strandcamping.

Camping er lagt ned, men navnet Prinsen består.


Prinsen er ikke et stedsnavn du vil finne på kartet men et lokalt navn på området og stranden som har adresse Grønvika 15 i Ålesund.


Opprinnelsen til navnet stammer helt tilbake til sommeren 1931 da hotelleier Konglevold åpnet strandkaféen "Prinsen", helt nede ved stranden. Tomten hadde han kjøpt av gårdens eier Ole Ratvik.


Navnet Prinsen sies å bli satt på kaféen fordi Konglevold hadde jobbet på restaurant Dronningen i Oslo og dermed måtte Prinsen være i Ålesund.


Prinsen strandcafe

Strandkaféen PrinsenStrandkaféen hadde stor kafé, 50 omkledningsrom og en stor terrasse. Sommerene på vestlandet kan være lunefulle og etter kun 2 år gikk dessverre Konglevold konkurs. Etter dette ble den drevet i noen år av forskjellige kreditorer, før den solgte tilbake til gårdens eier, Ole Ratvik.


Frem til strandkaféen ble revet i 1974 ble den drevet av Oles ugifte søster Agnes og etterhvert Oles datter og hennes mann, Karin og Odd Hofseth.


Mang en Ålesunder har gode minner fra solfylte sommerdager ved Prinsen. I strandkaféen kunne de kjøpe ferske wienerbrød, leie omkledningsrom, betalte inngangspenger til stranden og registrerte seg for svømmetimer med Lollo Bye.


Om vinterene var kafeen stengt, men under 2. verdenskrig ble den brukt, i all hemmelighet, til å huse motstandsfolk som ventet på skyss over til England.


På midten av 50-tallet ble omkledningsrommene bygget om til overnattingsrom og toalett for turister som etter krigen hadde fra begynt å dukke opp med sine telt.

Derfra begynte ballen å rulle ....


Prinsen Camping

Postkort fra tidlig 70-tallet


I 1963 ble de første hyttene satt opp og siden gikk det slag i slag med utbygging og da campingplassen ble lagt ned i 2012 hadde den 42 hytter, rom og leiligheter med neste 100 sengeplasser. I tillegg var det resepsjon, toalettanlegg og møterom, samt ca 130 plasser for vogner, bobiler og telt.
Prinsen Camping

Fra midten av 1990-tallet


Den dag i dag driftes "Prinsen" av samme familie og 4. generasjon leier nå ut, gjennom Ålesund Utleie, 18 av den tidligere campingplassens leiligheter og hytte samt utleie av selskapslokale i campingens tidligere resepsjonsbygg.

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page